vandewoerd.reismee.nl

Banff.

Het nationale park ,waarin Banff ligt, is het oudste (1887) van Noord Amerika. Samen met dat van Jasper, het Kootenay en Yoho natl. Park, in 1984 door de Unesco op de werelderfgoedlijst gezet. Het is 6641 vierkante kilometer groot en vooral in het voorjaar, als de Poema's, de beren en alle andere levende have jongen hebben is het belangrijk, dat je de regels voor ontmoetingen met deze wilde dieren kent.

Banff heeft ongeveer 7000 permanente inwoners, maar in het hoogseizoen ziet de Banff-

avenue letterlijk zwart van de mensen.

Alles hier begon in 1885, toen deze plek een stopplaats was naast de nagelnieuwe Canadian Pacific Railway. Hoofdattractie waren de mineralen bronnen in die tijd, ontdekt in 1883 door drie van die spoorwegmedewerkers.

Behalve natuur en wildlife is er in Banff ook volop gelegenheid om je onder de mensen te begeven. Bijvoorbeeld in het Banff Springs Hotel. In 1886 begon men met de bouw van een luxe resort zo dicht mogelijk bij bovengenoemde bronnen. In 1888 opende het grootste hotel ter wereld (op dat moment) haar deuren, met 250 kamers voor de prijs van $3,50 per nacht. Het hotel werd zo populair, dat het in 1903 werd uitgebreid, waardoor het aantal kamers verdubbelde. In 1911 begon men met de bouw van een nieuw hotel in de stijl van een Schots kasteel, gecombineerd met een Frans landhuis, wat in 1928 klaar zou zijn. Het is dit gebouw,

dat er vandaag de dag nog staat en een bekend landschapskenmerk van Banff is geworden.

De naam Banff komt overigens van Banffshire in Schotland. De geboorteplaats van één van de belangrijke geldschieters van de railway.

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!